logo.jpg

Tilbageblik på golfsæsonen 2012

Her kan du få et lille overblik over, hvad der især har præget vores 2012.

 

Lidt om banen
Vinteren forud for golfsæsonen var forholdsvis mild og fugtig. Vores bane undgik de svampeskader, nogle andre baner måtte kæmpe med i foråret, og igen i år fik vi meget tidligt gode greens. Allerede i slutningen af marts var greens af god kvalitet.
Forår og sommer var med blandet vejr, der gav gode vækstbetingelser for græs, og dette kombineret med greenkeeperteamets gode arbejde gav os en bane, der måske har været i bedre stand end nogensinde sæsonen igennem.
Sent på efteråret er der påbegyndt et arbejde med at ændre bunkerkanterne til et mere "naturligt look" på en del huller. Det bliver spændende at se resultatet af dette arbejde. Det mangeårige træprojekt med udflytning af træer giver også resultater, idet banen hvert år vil få et mere modent udseende, samtidig med, at træerne også er smukke forhindringer.
2012 var også året, hvor banen fik tildelt det internationale GEO Certifikat fra Golf Environment Organization. Certifikatet tildeles baner, der udmærker sig ved fokus på bæredygtighed i pleje mv..

  

Lidt om medlemsantallet
Pr. d. 30/9, som er den faste årlige dato, hvor Dansk Golf Union opgør antallet af registrerede medlemmer i Danmark, var vi 1.623 aktive medlemmer.
Det er en fremgang på 13 aktive i forhold til 2012, og klubben hører til landets store klubber. Vores 27 huller giver dog masser af plads til flere medlemmer. At vi efterhånden har mange medlemmer, der måske ikke spiller helt så meget som i deres "unge år", bidrager naturligvis også til, at man altid kan få en starttid.

Golfmarkedet er generelt presset i disse år, og det bliver sværere og sværere for næsten alle klubber at tiltrække nye medlemmer. Det er derfor glædeligt, at vi har formået at øge antallet. Det er sket ved en meget aktiv indsats, hvor Medlems- og Begynderudvalget har ydet et stort arbejde, og hvor mange eksisterende medlemmer har været gode til at anbefale nye at komme til os. At opretholde medlemstallet og gerne øge det igen til næste år, er af stor betydning for såvel Hørsholm Golfklubs som Hørsholm Golf A/S’s muligheder for fortsat at skabe både bedre aktiviteter og bedre rammer for alle. Det er et godt antal af medlemmer, der er fundamentet for en sund økonomi.

 

Booking og greenfeespillere
Vi har igen haft en fremgang i antallet af greenfeespillere, og det er dejligt, at mange udefra også nyder vores bane og faciliteter. 
Vi har i 2012 skåret boldrendetiderne helt væk, så alle tider nu også kan bookes hjemmefra, og det har der været meget stor tilfredshed med. Vores nye bookingsystem, GolfWorks, med bl.a. udskrivning af scorekort med indplacering af slag blev taget i brug. Ikke uden indkøringsvanskeligheder men efterhånden kom det op at køre som en stor serviceforbedring. GolfWorks bliver nu også indført i en række andre klubber landet over.

2013 bliver også året, hvor vi indfører variable greenfeepriser, hvor prisen, i stedet for at være fast på henholdsvis hverdage og i weekends, bliver sat i forhold til travlheden på banen. Det betyder, at greenfeen får én pris på de tidspunkter, hvor mange ønsker at spille, og en billigere pris på de tidspunkter, hvor der er masser af ledige starttider.

 

Aktiviteter og turneringer

Der har været mange gode turneringer og aktiviteter i 2012. Både de 4 klubber i klubben og klubbens turneringsudvalg mv. har stået bag et meget aktivt år. Fejringen af vores 20 års fødselsdag var nok årets største begivenhed. Den 20. august havde vi fødselsdagsturneringer på alle 3 nihullers sløjfer og på par 3 banen samtidig, og om aftenen var der fest. Dagen var en stor succes, og det er vedtaget også at afholde fødselsdagsturneringer fremover.

En spændende nyskabelse har det været med de nye 9 hullers "sociale" turneringer. Dette vil også blive fortsat, og eftersom en medlemsundersøgelse viste interesse for det, vil der også blive afholdt 9 hullers turneringer i løbet af vinteren.
Det har også været et år med turneringer med fokus på velgørenhed. Ud af alle deltagergebyr i Hørsholm Dagene gik et beløb til Hjerteforeningen, og i september lagde vi gratis bane til Quorum Unicef Charity Golf, hvor 25 kendte var holdkaptajner for hver deres hold og hele overskuddet på mere end 70.000 gik til Unicef.

 

Ny reception/shop og nyt trænerteam

I april måned tog vi vores nye reception og shop i brug. Et lyst og venligt lokale, der bla. har muliggjort, at der på alle dage i sæsonen ydes "one stop service" i mange timer. Medlemmer, greenfeegæster, elever til træning og alle andre kan nu henvende sig samme sted. Fra sæsonstart var vores nye trænerteam også igang. Mange nye kurser og golfskoler, har været en stor succes for teamet, som gerne vil øge antallet af individuelle lektioner næste år. I 2013 udvides trænerteamet med den mest succesfulde professionelle danske golfspiller nogensinde, Iben Tinning. Iben bliver en del af de mange nye inititativer, som trænerteamet på Hørsholm Golf Academy har i støbeskeen. 

 

Lidt mere om fremtiden

Selv om drift af en proshop på en golfbane i dag udfordres meget af tiderne, er det med medlemmernes opbakning stadig intentionen at køre en fuldt udstyret proshop. Tiderne i golfbranchen er ikke til store udskejelser, og i 2013 er der ikke planlagt nye store investeringer eller forandringer. Der er afsat midler til fortsatte gradvise forbedringer af pleje og gradvise forbedringer af såvel bane som træningsfaciliteter. Vi håber at finde sponsorer til nye træningsbolde og til flere spændende turneringer, men under alle omstændigheder vil 2013 igen byde på et højt aktivitetsniveau på bane, på træningsfaciliteter og i restaurant.

 

Vi takker alle medlemmer og gæster for et dejligt 2012, og ser frem til at se alle i 2013.


Med venlig hilsen
Hørsholm Golf

Aktuelt

Tegn en 6 mds vinterspilleret
Hørsholm Golf's baner er sædvanligvis åbne for spil til sommergreens vinteren igennem. 
Snowflake Beer Golf Match
Den populære julegolf turnering Snowflake Beer Golf match, afvikles i Hørsholm Golf søndag den 8. november 2015.
Succes med famliemedlemskab
Hørsholm Golf har succes med FamilieFredage og nyt familiemedlemskab.
Tegn medlemskab nu
Det kan betale sig at tegne medlemskab nu. Lige nu er der kampagne på medlemskab gældende for resten af 2015 og hele 2016. 
Træningsbanemedlemskab

Benyt vores gode træningsfaciliteter og køb træningsbolde til medlemspris - tegn et træningsbanemedlemskab.

International anerkendelse til banen
Hørsholm Golf er som den første privatdrevne golfbane, og den anden bane i Danmark, blevet internationalt miljøcertificeret.

Se hele nyhedsarkivet